Lapisan Multi-Permukaan Anyar Ngajagi Ngalawan COVID-19

Panyakit Coronavirus 2019 (Covid-19) mangrupikeun virus novél anu kauninga janten panyabab panyawat panyakit pernapasan anu ageung sareng gancang, kalebet pneumonia anu berpotensi fatal. Panyakit ieu dimimitian di Wuhan, Cina dina Januari 2020, sareng parantos naék kana pandemi sareng krisis global. Virus ieu ditunjuk saheulaanan 2019-nCoV sareng teras dipasihan nami resmi SARS-CoV-2.

SARS-CoV-2 mangrupikeun virus anu hipu tapi tepa pisan anu utamina nyebar ti jalma ka jalma. Éta ogé nyebar nalika jalma anu katépaan batuk atanapi bersin, sareng titik-titik murag kana permukaan atanapi objék. Saha waé anu némpél kana beungeut cai teras noél irung, sungut atanapi soca na tiasa nyandak virus na.

Sanaos virus henteu tumuh dina permukaan anu henteu hirup, panilitian anyar nunjukkeun yén coronavirus tiasa tetep hirup atanapi tepa dina logam, kaca, kai, kaén sareng permukaan plastik salami sababaraha jam dugi ka dinten, henteu paduli permukaanna katingali kotor atanapi bersih. Virus kawilang gampang ditumpes, nganggo disinféktan saderhana sapertos étanol (62-71%), hidrogén péroxida (0,5%) atanapi natrium hypochlorite (0,1%) ku cara meupeuskeun amplop anu lemes anu ngurilingan mikroba alit. Nanging, sacara praktis mustahil pikeun ngabersihan permukaan salamina, sareng disinféksi henteu ngajamin yén permukaan moal kacemar deui.

Tujuan panilitian urang nyaéta nyiptakeun palapis permukaan kalayan énergi permukaan anu kawilang rendah anu tiasa ngusir glikoprotein paku anu jangkar kana permukaan, sareng nganggo bahan kimia aktif pikeun ngajantenkeun glikoprotein sareng nukléotida viral henteu aktip. Kami parantos ngembangkeun canggih, anti mikroba (anti-viral sareng bakterisida) NANOVA HYGIENE + ™, anu ngirangan résiko kontaminasi mikroba ampir pikeun sadaya permukaan, kalebet logam, kaca, kai, lawon sareng plastik ku prinsip ngusir mikroba, nawiskeun permukaan henteu nempel kana patogén sareng sanitasi diri salami 90 dinten. Téknologi anu dikembangkeun épéktip sareng disahkeun ngalawan SARS-CoV-2, virus anu jawab COVID-19.

Kumaha Ieu Karya

Téknologi urang tiasa dianggo dina mékanisme kontak permukaan, hartosna pas aya kuman dina kontak sareng permukaan anu dilapis éta mimiti nganonaktifkeun patogén. Éta parantos didamel sareng kombinasi nanopartikel pérak (sakumaha virocidal) sareng disinféktan uyah amonium kuantrany non-migrasi (sakumaha virostatik). Ieu épéktip pisan dina teu aktipitas virus RNA anu dibungkus sareng génom DNA baktéri. Lapisanana parantos diuji ngalawan coronavirus manusa (229E) (jenis Alpha coronavirus) di Nelson Lab, AS; coronavirus bovine (S379) (A type Béta coronavirus 1) ti Eurofin, Italia; sareng MS2, virus RNA, virus pengganti ngagentos virus Picoma sapertos Poliovirus sareng norovirus manusa ti lab NABL anu terakreditasi di India. Produk nunjukkeun hasiatna> 99% bari diuji sakumaha standar global ISO, JIS, EN sareng AATCC (Gambar 1). Salajengna, produkna parantos diuji pikeun sipat nontoxic sakumaha standar Global Intos Nontoxic Acute Dermal Skin Irritation Report (OECD 404) ti Laboratorium Panilitian APT anu disatujuan ku FDA, Pune, India, sareng per uji leaching global pikeun kontak dahareun AS FDA 175.300 ti CFTRI, Mysore, India. Hasil tés ieu mastikeun yén produkna nontoxic sareng aman dianggo.

Kami parantos nerapkeun patén téknologi ieu nganggo aplikasi no. 202021020915. Modél damel téknologi NANOVA HYGIENE + nyaéta kieu:

1. Nalika mikroba ngahubungi palapis, AgNPs ngahambat réplikasi nukléotida virus, mékanisme utami na janten jahat. Éta ngabeungkeut gugus donor éléktron sapertos walirang, oksigén sareng nitrogén anu biasa aya dina énzim dina jero mikroba. Hal ieu nyababkeun énzim dibébaskeun, sahingga sacara épéktip tiasa ngahasilkeun sumber énérgi sél. Mikroba bakal gancang maot.

2. Pérak kationik (Ag +) atanapi QUAT damel pikeun ngaaktipkeun virus corona manusa ku interaksi sareng permukaanna (spike) protéin, S, dumasar kana muatanana sapertos tiasa dianggo dina HIV, virus hépatitis, jst. (Gambar 2).

Téknologi ngahontal kasuksésan sareng rekomendasi ti seueur organisasi élit sareng élmuwan. NANOVA HYGIENE + nunjukkeun disablement lengkep sagala rupa baktéri patogén, sareng dumasar kana laporan ilmiah anu aya, kami berpendapat yén formula ayeuna kedah dianggo ngalawan spéktrum virus anu lega ogé.

Aplikasi téknologi dina permukaan anu béda tiasa ngeureunkeun panyebaran sekunder tina sababaraha permukaan kana sél hirup ngalangkungan touch. Lapisan nano nyalindung nyalira dianggo pikeun sadaya permukaan sapertos kaén (masker, sarung tangan, jas dokter, gorden, sprei), logam (angkat, gagang panto, nobs, railings, angkutan umum), kai (jati, lantai, panel partisi) , beton (rumah sakit, klinik sareng bangsal isolasi), plastik (saklar, alat-alat dapur sareng bumi) sareng berpotensi tiasa ngahemat seueur nyawa.


Waktos Post: Jan-29-2021